Кулінарія

Не дайте простоті інгредієнтів ввести вас в оману. Цей рецепт печива вам навряд чи відомий

Всім привіт! Ось і кінець квітня. Час пасок підійшло до кінця. Ви всі, напевно, втомилися від складних рецептів, які потребують пильної багатогодинного уваги. Я – теж. Я й не порахую, скільки великих і маленьких пасок пекли мої кондитери, скільки літрів і білкової глазурі було вилито на шапочки пасок, і скільки кілограмів різних видів прикрасило великодню випічку для гостей наших ресторанів.

Відпочинемо від складної випічки

Сьогодні настав час відпочити від кондитерських заморочок і приготувати що-то максимально просте. От мені і згадалося цукрове печиво “амішів” – один з найбільш ароматних і тануть у роті видів печива, які ви коли-небудь пробували.

Насправді, у нашій сім’ї це печиво вже багато років користується незмінною популярністю. Але ідея написати його рецепт на Дзен-каналі ChocoYamma якось не приходила мені в голову. Мені завжди здавалося, що це домашнє печиво занадто просте, щоб про нього писати.

Але, сталося так, що кілька тижнів тому моя дев’ятирічна (як швидко летить час! ) донька принесла це печиво в школу на чергове класне “чаювання”, і матусі її однокласників обірвали мені телефон з проханнями поділитися рецептом.

Про дивацтва назви

Чому це печиво називається печивом «амішів»? Якщо чесно, а і сам довгий час задавався цим питанням. І, не отримавши зрозумілої відповіді у всезнаючого Гугла, просто написав електронного листа одному відомому історику від кулінарії, відшукавши адресу в його авторському блозі. Уявіть собі моє здивування, коли я отримав від нього емейл з поясненням того, що:

  • саме цей специфічний рецепт печива спочатку був узятий з кулінарної книги амішів,
  • таке цукрове печиво з деякими варіаціями готується ще 1700-х років,
  • прийнято вважати, цей рецепт привезли з собою ельзасці, які в ті далекі часи емігрували з Європи в Північну Америку, і заснували спільноту амішів – людей, що відкидають досягнення цивілізації.

Рецепт цукрового печива амішів

  • 580 г борошна
  • 1 ч. л. харчової соди
  • 1 ч. л. винного каменю (можна замінити лимонною кислотою)
  • 225 г вершкового масла, кімнатної температури
  • 225 г рослинної олії
  • 200 г цукру
  • 125 г цукрового піску
  • 2 яйця кімнатної температури
  • 2 ч. л. екстракту ванілі
  • 0. 25 ч. л. солі

Як спекти цукрове печиво

Попередньо розігрійте духовку до 180° с. Якщо ви будете випікати печиво в духовці з конвекцією, то нагрівайте її до 165° С.

У великій мисці змішайте борошно, харчову соду і винний камінь.

У чашу міксера складіть вершкове і рослинне масло, сіль і цукор. Встановіть насадку лопатка і збийте масло з цукром на середньо-високій швидкості до отримання легкої і повітряної маси. У процесі збивання, вам кілька разів доведеться залишити міксер, щоб зішкребти масу зі стінок чаші.

Коли масло зіб’ється до потрібної консистенції, зменшіть швидкість до середньої і по одному додайте яйця, перемішуючи суміш до однорідності після кожного доданого яйця.

Влийте екстракт ванілі і знову все перемішайте до повного об’єднання компонентів.

Тепер знизьте швидкість до мінімуму і в три прийоми всипте борошно. Промешайте до однорідності, але надто довго не вимішуйте тісто.

Застеліть кілька дека пергаментним папером. Великою ложкою (обсягом до 2 столових ложки) викладіть тісто на деко, формуючи пухкі печіннячка, на відстані не менше 3-4 см один від одного.

Поставте деко в гарячу духовку і випікайте 8-10 хвилин, або поки краю не почнуть темніти.

Готове печиво виймайте з духовки і дайте йому охолонути на деку.

Поради від шефа

  1. Магія цього рецепта полягає в самих інгредієнтах. Я використовую дуже якісне борошно, цукор, яйця. . . але головне тут – ваніль! Ваніль в цьому рецепті надзвичайно важлива. Саме її чистий і красивий аромат робить печиво амішів божественно неповторним. Так що я завжди використовую ваніль найвищої якості, яку можу знайти. Забудьте про ванілін і ванільний цукор! Сьогодні в більшості великих магазинів можна купити ванільний екстракт порошок або натуральної ванілі. (Екстракт краще! )
  2. Так, так, не поспішайте писати гнівні коменти! Я в курсі, що аміші не використовують електрику, так що міксери у них навряд чи є. Але ми-то не аміші! Так чому б не спростити собі життя, використовуючи таке класне досягнення цивілізації, як ? Але, при бажанні ви абсолютно точно зможете приготувати це цукрове печиво вручну.
  3. Чи можна заморозити цукрове печиво перед випічкою? Чому ні? Цей рецепт чудово працює із замороженого тіста. Просто замісіть тісто, як написано вище, викладіть його кульками на деко, застелене пергаментом, і поставте на годину в морозилку. Через годину зніміть заморожені кульки тіста з пергаменту і складіть в герметичний контейнер. Поставте контейнер у морозильну камеру. Тепер, коли вам знадобиться побалувати дітей чимось смачненьким, ви просто викладіть заморожені кульки тіста на деко і відправите в духовку, не забувши додати 1-3 хвилини до часу випікання.
  4. Чи можна покрити печиво глазур’ю? О, так. Моя малеча просто обожнює його с. Ми також покриваємо їх ванільною, або простий .
  5. Як зробити печиво більш святковим? Використовуйте ! Просто скачайте тісто в кульки, обваляйте їх у кольоровому цукрі (або декоративної посипання) за вашим вибором, а потім випікайте, як зазначено.
  6. Хочете ще одну цікаву варіацію? Спробуйте розчавити кульки тіста на деко склянкою з плоским денцем до товщини близько 1,5 см. І тоді ваше печиво після випічки залишиться ніжним всередині, але покриється забавною хрусткою скоринкою.