Хіт сезону: новий рецепт весняного салату з молодою спаржею, черемшею і запеченими томатами
Продукти травня – молода спаржа та черемша. Вони представлені в головних ролях у рецепті весняного салату. Доповнять смак запечені томати, витриманий сир Пармезан, рукола інші доступні інгредієнти.
Як обробити пагони спаржі?
Помийте, обсушіть, обсушіть. Обріжте товсті жорсткі кінці та зачистіть знизу кожен пагін овочечисткою.
Які помідори використовувати в салаті?
У рецепті добре показують себе більші бакинські томати і невеликі помідори на вітці. Можна використовувати помідори чері, але тоді треба брати до уваги те, що вони готуватимуться в духовці набагато швидше.
Вибирайте ті, що подобаються саме вам.
Я віддаю перевагу томатам на гілці.
Який сир використовувати в салаті?
Я віддаю перевагу пластівцям сиру пармезан. Але, можете спробувати приготувати цей салат з сиром чеддер або іншим ненейтральним сиром.
Весняний салат зі спаржею і запеченими томатами
Інгредієнти
(на 6 порцій)
Томати свіжі – 3 великих (бакинські) або 6 невеликих гілочок томатів, або 25-30 маленьких (томати чері);
Молоді пагони спаржі – 30 шт;
Оливкова олія – 8 столових ложки;
Свіжий часник – 2 зубчики;
Чебрець – 5 гілочок;
Молода черемша – 1 невеликий пучок;
Зелений базилік свіжий – 1 невеликий пучок;
Рукола – 10-12 листочків;
Сир Пармезан – 50 грамів;
Оцет винний білий – половина чайної ложки;
Сіль, чорний мелений перець.
Як я готую салат зі спаржею та запеченими томатами
Готую томати заздалегідь (на приготування треба 2 години мінімум)
Великі ріжу впоперек навпіл, чері або середні навітці залишаю цілими, але протикаю зубочисткою в 2-3 місцях (щоб не лопнули під час запікання). 1 зубчик часнику подрібнюю.
Викладаю томати на пергамент навпроти, збризкую кожен помідор (половинку) маслиновою олією, присолюю і перчу, посипаю часником, поруч розкладаю гілочки чебрецю.
Розігріваю духовку до110 градусів Цельсія, а потім встановлюю туди деко з помідорами. Готую менше 2 годин. Помідори мають зів’ялитися, але залишитися соковитими.
Готую соус
Черемшу і базилік добре промиваю проточною водою і висушую. Зелень нарізаю великими сегментами. Пробиваю зелень у блендері з 5 столовими ложками оливкової олії 25-30 секунд. Важливо щоб залишилися невеликі шматочки черемші.
У мисці змішую зелений фреш із суксусом, присолюю і перчу. Відставляю вбік.
Готую спаржу
Розкладаю пагони в один шар, скроплюю оливковою олією, сіллю і перцем. Розігріваю на сильному вогні пательню (можна використовувати пательню-гриль) і обсмажую спаржу 5 хвилин, постійно перевертаючи.
Перекладаю спаржу на тарілку і накриваю харчовою плівкою, щоб вона пропарилася і дійшла до готовності.
Збираю салат
Викладаю на тарілки томати, спаржу, поливаю заправкою.
Прикрашаю пластівцями сиру або ж листками руколи.
Виходить ну дуууже смачно! Спробуйте приготувати вдома – це нескладно!