Не дайте простоті інгредієнтів ввести вас в оману. Цей рецепт печива вам навряд чи відомий
Всім привіт! Ось і кінець квітня. Час пасок підійшло до кінця. Ви всі, напевно, втомилися від складних рецептів, які потребують пильної багатогодинного уваги. Я – теж. Я й не порахую, скільки великих і маленьких пасок пекли мої кондитери, скільки літрів і білкової глазурі було вилито на шапочки пасок, і скільки кілограмів різних видів прикрасило великодню випічку для гостей наших ресторанів.
Відпочинемо від складної випічки
Сьогодні настав час відпочити від кондитерських заморочок і приготувати що-то максимально просте. От мені і згадалося цукрове печиво “амішів” – один з найбільш ароматних і тануть у роті видів печива, які ви коли-небудь пробували.
Насправді, у нашій сім’ї це печиво вже багато років користується незмінною популярністю. Але ідея написати його рецепт на Дзен-каналі ChocoYamma якось не приходила мені в голову. Мені завжди здавалося, що це домашнє печиво занадто просте, щоб про нього писати.
Але, сталося так, що кілька тижнів тому моя дев’ятирічна (як швидко летить час! ) донька принесла це печиво в школу на чергове класне “чаювання”, і матусі її однокласників обірвали мені телефон з проханнями поділитися рецептом.
Про дивацтва назви
Чому це печиво називається печивом «амішів»? Якщо чесно, а і сам довгий час задавався цим питанням. І, не отримавши зрозумілої відповіді у всезнаючого Гугла, просто написав електронного листа одному відомому історику від кулінарії, відшукавши адресу в його авторському блозі. Уявіть собі моє здивування, коли я отримав від нього емейл з поясненням того, що:
- саме цей специфічний рецепт печива спочатку був узятий з кулінарної книги амішів,
- таке цукрове печиво з деякими варіаціями готується ще 1700-х років,
- прийнято вважати, цей рецепт привезли з собою ельзасці, які в ті далекі часи емігрували з Європи в Північну Америку, і заснували спільноту амішів – людей, що відкидають досягнення цивілізації.
Рецепт цукрового печива амішів
- 580 г борошна
- 1 ч. л. харчової соди
- 1 ч. л. винного каменю (можна замінити лимонною кислотою)
- 225 г вершкового масла, кімнатної температури
- 225 г рослинної олії
- 200 г цукру
- 125 г цукрового піску
- 2 яйця кімнатної температури
- 2 ч. л. екстракту ванілі
- 0. 25 ч. л. солі
Як спекти цукрове печиво
Попередньо розігрійте духовку до 180° с. Якщо ви будете випікати печиво в духовці з конвекцією, то нагрівайте її до 165° С.
У великій мисці змішайте борошно, харчову соду і винний камінь.
У чашу міксера складіть вершкове і рослинне масло, сіль і цукор. Встановіть насадку лопатка і збийте масло з цукром на середньо-високій швидкості до отримання легкої і повітряної маси. У процесі збивання, вам кілька разів доведеться залишити міксер, щоб зішкребти масу зі стінок чаші.
Коли масло зіб’ється до потрібної консистенції, зменшіть швидкість до середньої і по одному додайте яйця, перемішуючи суміш до однорідності після кожного доданого яйця.
Влийте екстракт ванілі і знову все перемішайте до повного об’єднання компонентів.
Тепер знизьте швидкість до мінімуму і в три прийоми всипте борошно. Промешайте до однорідності, але надто довго не вимішуйте тісто.
Застеліть кілька дека пергаментним папером. Великою ложкою (обсягом до 2 столових ложки) викладіть тісто на деко, формуючи пухкі печіннячка, на відстані не менше 3-4 см один від одного.
Поставте деко в гарячу духовку і випікайте 8-10 хвилин, або поки краю не почнуть темніти.
Готове печиво виймайте з духовки і дайте йому охолонути на деку.
Поради від шефа
- Магія цього рецепта полягає в самих інгредієнтах. Я використовую дуже якісне борошно, цукор, яйця. . . але головне тут – ваніль! Ваніль в цьому рецепті надзвичайно важлива. Саме її чистий і красивий аромат робить печиво амішів божественно неповторним. Так що я завжди використовую ваніль найвищої якості, яку можу знайти. Забудьте про ванілін і ванільний цукор! Сьогодні в більшості великих магазинів можна купити ванільний екстракт порошок або натуральної ванілі. (Екстракт краще! )
- Так, так, не поспішайте писати гнівні коменти! Я в курсі, що аміші не використовують електрику, так що міксери у них навряд чи є. Але ми-то не аміші! Так чому б не спростити собі життя, використовуючи таке класне досягнення цивілізації, як ? Але, при бажанні ви абсолютно точно зможете приготувати це цукрове печиво вручну.
- Чи можна заморозити цукрове печиво перед випічкою? Чому ні? Цей рецепт чудово працює із замороженого тіста. Просто замісіть тісто, як написано вище, викладіть його кульками на деко, застелене пергаментом, і поставте на годину в морозилку. Через годину зніміть заморожені кульки тіста з пергаменту і складіть в герметичний контейнер. Поставте контейнер у морозильну камеру. Тепер, коли вам знадобиться побалувати дітей чимось смачненьким, ви просто викладіть заморожені кульки тіста на деко і відправите в духовку, не забувши додати 1-3 хвилини до часу випікання.
- Чи можна покрити печиво глазур’ю? О, так. Моя малеча просто обожнює його с. Ми також покриваємо їх ванільною, або простий .
- Як зробити печиво більш святковим? Використовуйте ! Просто скачайте тісто в кульки, обваляйте їх у кольоровому цукрі (або декоративної посипання) за вашим вибором, а потім випікайте, як зазначено.
- Хочете ще одну цікаву варіацію? Спробуйте розчавити кульки тіста на деко склянкою з плоским денцем до товщини близько 1,5 см. І тоді ваше печиво після випічки залишиться ніжним всередині, але покриється забавною хрусткою скоринкою.