Тепер мої котлети завжди виходять смачними і соковитими, я знайшла новий (для себе) спосіб їх приготування
Цей рецепт вже встиг прижитися на нашій кухні. Котлети виходять завжди соковиті і смачні. З такими котлетами у Вас завжди вийде швидкий обід або вечеря.
Я впевнена, Ви смачно готуєте котлети та інші страви з фаршу, але не треба забувати, що є і початківці хазяєчки, для яких рецепт буде актуальний. Якщо Ви теж так готуєте, буду рада, що нагадала про рецепт.
Кількість інгредієнтів можна скорочувати або збільшувати.
Для цього рецепту приготування котлет, цибулю і часник треба обсмажити на рослинному маслі з додаванням невеликого шматочка вершкового.
Так само я завжди додаю шматочок хліба 50 г, без скоринки, заливаю молоком, але вважаю, що цей крок можна пропустити і приготувати без хліба.
Тепер хліб і обсмажену цибулю подрібнюю в блендері до однорідності і відправляю в фарш, фарш у мене свинячий.
Перемішую, солю і перчу за смаком, яйце не додаю, від цього котлети виходять набагато соковитіше. Але тоді фарш потрібно добре відбити.
Найзручніше перекласти його в пакет і відбивати (тільки не перестарайтеся) щоб пакет не луснув, а взагалі спосіб дуже зручний, якщо не пробували відбивати фарш в пакеті, рекомендую. Технологія та сама.
Якщо є час дайте фаршу відпочити хвилин 10, а якщо немає вже можна формувати котлети.
Далі все як у всіх, формуємо котлети потрібного розміру і обвалюємо в борошні або сухарях, а можна обійтися без панірування.
На сковороді розігріваємо рослинне масло і викладаємо котлети.
Смажимо до готовності на середньому вогні, перевертаючи туди-сюди кілька разів.
Я ще завжди в кінці зменшую вогонь на мінімум і тримаю котлети під кришкою кілька хвилин, щоб напевно приготувалися.
Мені в такому варіанті останнім часом більше подобається готувати котлети. Раніше я завжди додавала сирої цибулю і яйце.
Рецепт:
- Фарш будь-700 г
- Сіль і перець (за смаком)
- Хліб 50 г
- Молоко 50 мл
- Цибуля ріпчаста 1 шт.
- Часник 2 зубчики
- Вершкове масло (шматочок)
- Рослинна олія