Кулінарія

З вдалого. Чудові салати

Кожен з салатів був неодноразово перевірений на самих вибагливих їдоках. Всі салати без винятку отримали беззастережне схвалення.

Салати по-справжньому святкові. Але я чомусь впевнена, що ви їх обов’язково приготуєте і на звичайний сімейний обід. Адже вони такі хороші, що втриматися навряд чи вийде.

Готуйте із задоволенням. Це дійсно смачно!

Улюблена багатьма актриса запропонувала прекрасний рецепт салату з курячої грудки з досить екзотичним інгредієнтом. У салат вона додала маринований папороть. І якщо для деяких громадян нашої країни з купівлею даного компонента особливих проблем не виникне, то тим, кому папороть недоступний, Ольга Олександрівна пропонує рівноцінну заміну – мариновані гриби.

Повинна сказати, що з папороттю салат виходить трохи іншим за смаком. Він більш корейська, чи що. А ось з маринованими грибами – прямо-таки справжнє російське роздолля, а не салат.

Для приготування вам знадобиться:

Майонез – 150 г, часник – 20 р, зелень кінзи – 10 г, зелена цибуля – 20 р.

Зелень кінзи і зелену цибулю дрібно наріжте. Часник пропустіть через прес. Все змішайте з майонезом і дайте соусу настоятися протягом 30-40 хвилин.

Філе курячої грудки – 400 р, ріпчаста цибулю – 150 р, бородинський хліб – 200 г, консервована кукурудза – 200 г, мариновані гриби або папороть – 150 г, морква по корейськи – 100 г, родзинки без кісточок – 40 г, зерна граната – 60 р, сіль і перець за смаком, рослинна олія – опціонально.

Цибулю нарізати чверть кільцями. Філе курячої грудки і бородінський хліб наріжте брусочками.

Гриби або папороть нашаткуйте. Якщо морква по-корейськи дуже довга, розріжте її на короткі сегменти.

На рослинному маслі обсмажте брусочки бородінського хліба до хрусткої скоринки. Перекладіть скибочки на серветку, щоб видалити зайве масло.

Обсмажте на рослинному маслі цибулю до м’якості та легкого рум’янцю. Так само перекладіть цибулю на серветку, щоб позбавити його від зайвого жиру.

Тепер у цій же сковороді обсмажте курячу грудку до готовності. Посоліть її і поперчіть. Головне, грудку, не пересушити. Як тільки м’ясо змінить колір, обсмажуйте брусочки ще буквально пару хвилин і перекладіть м’ясо в миску.

Складіть всі інгредієнти, крім зерен граната, в одну ємність і обережно перемішайте.

Заправте салат приготовленим соусом, трохи ущільніть в мисці і поставте його в холодильник на годину.

Потім переверніть миску з салатом на сервірувальне блюдо. Прикрасьте салат зернами граната і свіжою зеленню.

Можна подати салат без попередньо витримки в холодильнику. Тоді додайте зерна граната в салат і акуратно вмішайте, але вже після того, як заправите салат соусом.

Старовинний салат з рисом і язиком «Різдвяний»

Відмінний варіант салату з рисом. Рецептом безліч років. Готували цей салат ще за часів молодості наших бабусь і прабабусь.

Зрозуміло, заправляли тоді майонезом, приготовленою власноруч. Так що набагато смачніше цей салат саме з домашнім майонезом.

Для того щоб рис вийшов розсипчастим, беріть для варіння пропарений і варити у великій кількості води.

Особливий аромат салату додає замочений в портвейні родзинки. Салат стає в рази цікавіше, а його смак набуває особливі бархатисті нотки.

Для приготування вам знадобиться:

Майонез – 100 г, сметана – 100 г, волоські горіхи – 50 г, петрушка зелень – 20 г, мелений коріандр – 1 / 3 ч. ложки, чорний мелений перець – за смаком.

Волоські горіхи залити окропом на 15 хвилин, потім обсушити від води паперовою серветкою. Петрушку дуже дрібно порубати.

Волоські горіхи подрібнити в блендері до стану дуже дрібної крихти.

Всі складові змішати і дати заправці настоятися 30-40 хвилин.

Варений яловичий язик – 400 г, відварений розсипчастий рис – 500 г, свіжий огірок – 300 г, зварене круто яйце куряче – 3 шт, цибуля ріпчаста червоний солодкий – 100 г, родзинки чорний дрібний без кісточок – 60 г, портвейн – 60 мл

Родзинки промити і залити портвейном. Дайте родзинок набрякнути в портвейні не менше 4-х годин.

Свіжі огірки очистіть від шкірки. Видаліть насіння і наріжте невеликими кубиками огірки.

Так само дрібно наріжте цибулю і яйця наріжте. Відварний язик наріжте тонкою соломкою або кубиками.

Родзинки обсушити на паперовій серветці.

Всі інгредієнти змішайте разом і додайте заправку. Все перемішайте і дайте салату настоятися близько години в холодильнику.

Салат «Далекосхідний ранок»

Хоча спочатку цей салат і готувався з м’ясом краба, сьогодні таку розкіш можуть дозволити собі далеко не всі.

Салат з азіатськими мотивами. Але не такий пікантний, як справжня корейська їжа. Смак більш звичний, хоча він. безумовно, наповнений прянощами і невеликий остринкой.

У такий салат замість креветок можна додати крабові палички. Вийде, звичайно, не так елітно, але не менш смачно і цікаво.

Для приготування вам знадобиться:

Соєвий соус – 40 мл, лимонний сік або рисовий оцет – 20 мл, мед – 10 г, часник – 20 р, гострий чилі свіжий – за смаком, кунжутна олія (можна рослинне без запаху) – 50 мл, кунжутна олія з смаженого насіння кунжуту (не обов’язково) – 1 мл

Гострий чилі наріжте тонкими кільцями, часник дрібно порубаєте. Всі інгредієнти змішайте разом.

Китайська капуста – 400 г, мідії варені очищені – 300 г, креветки варені очищені – 200 г, помідори черрі – 150 г, дайкон або длинноплодный огірок – 100 г, ріпчаста цибуля – 40 г, кінза свіжа – 20 г, сіль і перець – за смаком, насіння кунжуту – за смаком.

Капусту наріжте невеликими квадратиками, дайкон або огірок – тонкими скибочками. Помідори черрі розрізати на половинки або четвертинки. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими чверть кільцями.

Всі інгредієнти змішайте разом із заправкою і посипати кунжутним насінням.

Подавайте салат відразу ж.

Салат «Снігуронька в Африці»

Така назва салату дали поєднання двох, на перший погляд не надто непоєднуваних продуктів: фініків і білокачанної капусти. Але в підсумку результат перевершив всі очікування.

Цей салат подобається всім без винятку. Він не важкий, так як в ньому немає картоплі. А солодкий смак фініків створює чудову гармонію і з креветками, і з капустою.

Для приготування вам знадобиться:

Майонез – 100 г, якісний кетчуп – 40 г, кайенский перець – 1 / 3 ч. ложки, коньяк – 30 мл, сік лимона – 20 мл, цукровий пісок – 15 р.

Всі інгредієнти, крім коньяку, змішайте разом і дайте настоятися близько 30 хвилин. Коньяк вмішайте в оус перед заправкою.

Білокачанна капуста (краще молода тонколиста) або салат айсберг – 800 г, фініки – 150 г, креветки відварені і очищені – 600 г, сир типу Голландського – 150 г, цедра від одного лимона, сіль і перець за смаком.

Фініки промийте, обсушіть і наріжте на дрібні шматочки. Сир натріть на тертці. Змішайте креветки, сир і фініки разом і заправте приготованим соусом.

Для того щоб приготувати цей салат салат «Айсберг» досить нашаткувати листя салату нарізати брусочками або крупно. Робіть так, як вам більше подобається.

Якщо ви готуєте салат з білокачанної капусти, то її спочатку треба підготувати.

Нашаткуйте капусту короткою соломкою і пересипте сіллю. Солі додайте за смаком. Бажано капусту злегка недосолити.

Переворошите капусту з сіллю і дайте їй постояти близько 30 хвилин. Капуста виділить сік, який потрібно буде злити.

Якщо капуста після цієї процедури залишиться жорсткою, пам’ятаєте її руками. Потім викладіть капусту на шар з паперових рушників і промокніть. Потрібно обсушити капусту від зайвого соку.

Тепер викладіть капусту або салат на сервірувальне блюдо і зверху рівномірно розподіліть частину салату в соусі.

Посипте салат лимонною цедрою і подавайте.

Царський салат з яловичини

Напевно багато з вас чули, що найулюбленішою їжею Катерини Великої була відварна яловичина з солоним огірком.

Творці рецепта постаралися додати відвареної яловичини більш вишукане супровід. І отримали надзвичайно смачний результат.

Відварну яловичину можна замінити ростбіфом. Буде шикарний ресторанний варіант.

Відмінний салат. Особливо він подобається чоловікам, так як у нього дійсно багато м’яса.

Для приготування вам знадобиться:

Майонез – 100 г, сметана – 100 г, твердий сир – 50 р, перець і сіль за смаком.

Сир натерти на дрібній тертці. Всі інгредієнти перемішайте до однорідності маси. Посоліть і поперчіть за смаком.

Яловичина варена – 500 г, печериці – 500 г, зелене яблуко – 120 г, цибуля ріпчаста солодкий – 60 г, чорнослив – 60 г, коньяк – 60 мл, соєвий соус – 40 мл, часник -20 г, масло рослинне – опціонально, сіль і перець – за смаком.

Чорнослив замочіть на ніч в коньяку. Або хоча б на 3-4 години. Потім обсушіть його і наріжте соломкою.

Печериці наріжте соломкою і викладіть на добре розігріту суху сковороду. Гриби обсмажуйте до повного випаровування виділяється ними вологи.

Потім додайте рослинне масло і дрібно нарізаний часник. Влийте соєвий соус і гриби обсмажуйте, постійно помішуючи, кілька хвилин. Готові гриби перекладіть на блюдо і остудіть.

Яловичину і яблука наріжте не дуже довгими брусочками. Цибулю наріжте чверть кільцями. Змішати разом всі інгредієнти і заправте приготованим соусом.

Дайте салату трохи настоятися і подавайте, прикрасивши свіжою зеленню.

Салат з пивної заправкою

Цікавий листковий салат з незвичайною заправкою.

Заправка додає салату не тільки оригінальний пивний смак. Вона додає особливу ніжність в структуру. Смак салату насичений, а сам салат виходить ситним і добротним.

У салатів з копченою куркою є величезна кількість шанувальників. Запевняю вас, цей варіант точно заслуговує вашої уваги.

Для приготування вам знадобиться:

Майонез-120 г, часник – 15 г, перець чорний мелений – за смаком, темне пиво – опціонально.

Часник пропустіть через прес і змішати з майонезом. Додайте за смаком мелений чорний перець. Перед заправкою вмішайте в соус темне пиво.

Вмешивайте його буквально по чайній ложці. І після кожного додавання перемішуйте заправку до однорідності. У підсумку заправка повинна бути по консистенції як рідка сметана.

Копчена курка філе – 400 г, зварений у мундирі картопля – 500 г, мариновані гриби – 200 г, ріпчаста цибуля – 60 г, зварені круто яйця – 4 шт. помідори черрі – 200 г, сир типу Російського – 120 г, листя салату для подачі – 40 р, сіль і перець за смаком, рослинна олія – опціонально.

Курку, картоплю, гриби, цибулю і яйця наріжте дрібним кубиком. Сир натріть на тертці. Помідори розрізати на половинки.

Змішайте гриби з цибулею і викладіть їх на плоске блюдо. Картопля змішайте з половиною тертого сиру і частиною заправки і викладіть на гриби.

Додайте частину заправки в куряче м’ясо і викладіть курку на картоплю.

Змішайте залишилася заправку і сир з яйцями і викладіть на куряче м’ясо.

Поверх покладіть листя салату.

Половинки чері посоліть, додайте мелений перець за смаком і трохи рослинного масла для блиску. Викладіть помідори на листя салату і подавайте салат на стіл.