Інформаційно-пізнавальний журнал

Про все Психологія Сім'я та діти

Безцінні: 6 речей, які бабусям так важливо зберегти для онуків

Мами та тата ще не такі сентиментальні, та й їм завжди ніколи — вони в турботах про виховання дітей. А ось бабусі та дідусі — ті самі люди, які з висоти свого віку та досвіду знають, що є безцінні речі, які допомагають підтримати традиції та сімейні узи та передати щось дуже важливе підростаючому поколінню. Що ж це таке?

В’язані або вишиті речі

Бабусі-рукоділки постачають онуків пінеточками та шапочками з перших днів життя. Не відмовляйтеся і від великих речей – мода розвивається по спіралі, так що мине трохи часу, і бабусина старомодна кофта стане вінтажною. Така точно прикрасить плечі коханої онуки.

Безцінні: 6 речей, які бабусям так важливо зберегти для онуків

Іграшки

У наш час технологій тренди іграшок змінюються швидше, ніж виходять нові моделі смартфонів. Комп’ютерні ігри наступають на п’яти вже навіть сучасним настолкам, не кажучи вже про дерев’яні конячки і пухкі пупси. Тож гарна бабусина лялька, якій уже 50 років, буде раритетом!

Кращої можливості торкнутися минулого сім’ї я не знаю! А якщо у бабусі є цікаві та зворушливі історії, пов’язані з іграшками, на вас чекає безліч затишних вечорів у колі близьких людей.

Сімейні фотографії

Старі фото мають особливу магію – це відбитки життя, яке ми вже ніколи не побачимо в реальності. Завжди буде дуже цікаво, якими були в дитинстві наші мами, тати, дідусі та бабусі, та й ми самі! Як одягалися, де жили і як проводили той безтурботний час.

Погортайте сімейний альбом разом з дітьми та онуками, розкажіть про своє коріння і дайте їм можливість «познайомитися» з усією вашою великою родиною.

Кулінарні рецепти

Можна, звичайно, погуглити – і у вашому розпорядженні вся кухня світу. Але ми знаємо, що в кожної господині свій почерк. Буде чудово, якщо бабусі залишать дітям та онукам сімейні рецепти улюблених страв – можна навіть і у форматі блогу на популярній платформі! Тоді вчорашні малюки через роки знову зможуть насолодитися улюбленими уподобаннями з дитинства.

Безцінні: 6 речей, які бабусям так важливо зберегти для онуків

Книги

Старовинні книги – це особлива естетика. Трохи жовтуваті сторінки, які сотні разів перегортав ваш прадідусь, потім бабуся, а за нею і мама, прості ілюстрації на обкладинках, гарні палітурки і хитромудрий шрифт — все це схоже на подорож у минуле.

А якщо всередині книжки завалявся квиток у кіно або записка від шанувальника вашої прабабусі – знайте, ви володар незліченного скарбу!

Сімейні реліквії

У кожної сім’ї це може бути щось своє: дорогоцінне обручку, що передається жінками від матері до дочки або від бабусі до онуки; дідусь командирський годинник, що зберігся з армійської служби; сувеніри з екзотичних подорожей. Спадковість — це не тільки гени, а й такі рідкісні дрібниці, що зберігають дух цілого роду.

Кожна сім’я унікальна. Якщо вдасться зберегти її образ та характер у віках, це буде справжнім подарунком від бабусі онукам та новим поколінням на багато років уперед.

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *